ГЕРБ издига отново кандидат за председател на Общинския съвет и не иска ротация
ГЕРБ издига отново кандидат за председател на Общинския съвет и не иска ротация / Иво Кирилов
ГЕРБ издига отново кандидат за председател на Общинския съвет и не иска ротация
47127
ГЕРБ издига отново кандидат за председател на Общинския съвет и не иска ротация
  • ГЕРБ издига отново кандидат за председател на Общинския съвет и не иска ротация

ГЕРБ отново ще издигне свой кандидат за председател на Общински съвет- Кюстендил. Това заяви за Дарик общинският председател на партията  и областен управител Любомир Анчев. Той обаче отказа да уточни името на кандидата. / Чуй /

"Ние ще подкрепяме наш кандидат, докато не отпадне от гласуването. В безпринципни коалиции няма да влизаме. Недопустимо е да има негласно споразумение с БСП или такова с "Коалиция- Кюстендил", което може да се тълкува, че правим чадър над управлението до момента. Община Кюстендил не е в добро финансово състояние", заяви Любомир Анчев.

Общинският председател на ГЕРБ бе категоричен, че кандидатурата на партията е по- конкурентно способна от тази на "Коалиция- Кюстендил". Анчев се обяви и за отменяне на въведената ротация за председателското място в предишния мандат на Общинския съвет. " Това е несериозен термин, който не съществува в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По закон, ако Общинския съвет не избере председател и не проведе заседание 6 месеца, Общинската избирателна комисия прекратява правомощията му и в срок от 3 месеца свиква нови избори.

"Смятам, че е несериозно да говорим на тази тема и в крайна сметка ще имаме избран председател. От групата на ГЕРБ има много достойни за поста, но без неясни и скрити договорки", заключи Любомир Анчев.