Георги Първанов в Кюстендил: АБВ има план за развитие на най- бедните, пограничните райони
Георги Първанов в Кюстендил: АБВ има план за развитие на най- бедните, пограничните райони / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Президентът Георги Първанов подкрепи листата на АБВ в Кюстендилски избирателен район. Изводът му, след като се бе запознал с хората и техните автобиографии бе-" и сме най- красиви и сме най- добри". Листата ни е съставена от млади, но вече добре квалифицирани хора, от всички региони в областта, допълни водачът адвокат Красимир Руев. Той представи колегите си: Йордан Стоймиров от Сапарева баня, специалист по национална сигурност; Десислава Димитрова- социален педагог от Дупница; Албена Симеонова- адвокат от Бобов дол; Ивана Тасева- родена в Бобов дол, но работеща в Кюстендил; Анелия Бараковска от Рилското корито, специалист по европейските програми и фондове.


"Хората виждат в наше лице, третият път, по който може да поеме България, различния път за едно по- добро бъдеще. Има подем и подкрепа на коалицията ни в цялата страна. АБВ първи обявихме предизборната си платформа, с ясни идеи за промени в държавното устройство и на политическия модел. Никой друг не предвижда или не говори за затягане режима на регистрация на партиите и начина на финансирането им. Ние сме и за рязко намаляване на държавните субсидии за партиите", каза президентът Георги Първанов. Той допълни, че АБВ има и най- добрата икономическа и социална програма, разработена от екипа на Ивайло Калфин. Първанов определи Калфин, като най- добрият външен министър на прехода и най- добрият евродепутат.
"Никой друг не предлага такава разгърната система, относно идеята за промени в данъчната система, не само отпадането на плоския данък, но и въвеждането на разумна и работеща скала за облагане. Разписани са убедително и нещата за доходите. Имаме добрите идеи и за регион като Кюстендил. Земеделието е ключов приоритет за АБВ и в земеделието трябва да намери своето място държавната политика към овощарството. Сега сме се вторачили в зърнопроизводството , където има 6% ползватели на земи, които получават 90% от субсидиите и всичко друго- зеленчукопроизводство, овощарство, животновъдство остава на заден план. Ние трябва да имаме за всеки регион своите конкретни 6- 7 изпълними ангажименти, а не послания хвърлени на вятъра.

АБВ може да е много полезна като партия, в управление или в опозиция, но в парламента категорично, с отварянето към нашите съседи. Граничните райони са най- богатите в европейските страни, а в България е точно обратното. Най- сиромашките райони са точно граничните. Бедността е много тежка, демографската криза е с впечатляващи размери. Ние работим върху всичко това и имаме своите идеи и предложения", каза още Георги Първанов пред симпатизантите на АБВ Кюстендил. Срещата бе на по чаша вино във фоайето на общинския театър.

Водачът на листата на АБВ за 10 МИР- Кюстендил Красимир Руев представи приоритети на партията в сферата на образованието, като поздрави всички ученици и учители за старта на новата учебна година. Той отбеляза, че първолаците в Кюстендилска област са само около 1000!
"Любопитно сравнение, аз съм роден на 18 май 1954 и съм 780- то бебе само в град Кюстендил. Деца, образование, демография. Ако не осигурим подходящо, адаптивно и съответно на съвременните изисквания образование на нашите деца, ние няма да можем да им предложим онези места в живота, онези професии и работни места, които да им позволят да получават достойно възнаграждение и след това да се възпроизведат чрез своите деца. Не решим ли този проблем, българската нация ако не върви към залез, върви към едно креене и никакви европейски програми и политически заклинания няма да ни върнат към пътя на възхода", заяви Красимир Руев.


АБВ настояват за значителни реформи в средното и висшето образование, като искат 5% от държавния бюджет за средно образование и по 1, 5% за висше образование и научна дейност.