Милослав Методиев
Милослав Методиев / БФБ
Две шампионски титли и 3 бронзови медала спечелиха борците от клуб „Васил и Георги Илиеви”- Кюстендил на Държавното първенство за мъже и жени, което се проведе в Сливен.
Милослав Методиев завоюва златния медал в категория 130 кг. Той надви на финала Асен Табаков от Хасково с 10:1 точки. В същата категория Михаил Павлов е 8- ми.
Августин Спасов триумфира със златното отличие в категория 60 кг. Той също бе безапелационен на финала, като победи с 12:4 Мартин Велев от НСА.

Августин Спасов
БФБ

Бронзови медали при мъжете спечелиха Бойко Стоичков в категория 67 кг и Симеон Станкович в категория 97 кг. На победа от бронза останаха Йоан Спасов- 55 кг, Никола Костадинов- 63 кг и Айрън  Рамадановски- 87 кг. Димитър Илиев се класира 14- ти в категория 72 кг. Повечето състезатели на кюстендилския клуб все още са юноши и тепърва ще се разчита на тях при мъжете.

Титла и приз за най- резултатен състезател на шампионата за дупничанинът Даниел Александров, който триумфира в категория 82 кг.

Шампионката от първенството при девойките, Рая Кьосева успя да се пребори за бронзовия медал в категория 62 кг. Златното отличие с печели националката Тайбе Юсейн, а среброто е за бившата състезателка на кюстендилския клуб Йоана Маринкова от Самоков.

Евелина Николова
БФБ

Шампион на България стана отново и носителката на приза „Спортист №1 на Кюстендил” и бивш състезател на клуб „Васил и Георги Илиеви”- Евелина Николова, тя бе категорична при 57- килограмовите.

Евелина Николова
БФБ

Още една състезателка минала при школата в Кюстендил спечели златното отличие- Елина Васева в категория 65 кг.

Иванка Барутчийска и Даниела Крумова, ученички от Спортното училище в Кюстендил се класираха на 11 и 12 място в кат. 50 кг.
 
Дарик- Кюстендил