Дупница става европейски център по софтбол. За 2 месеца се направи ново игрище
Дупница става европейски център по софтбол. За 2 месеца се направи ново игрище / netinfo

  150 състезатели и официални лица от 8 държави ще бъдат в Дупница от 1- 6 септември. Градът ще е домакин на 2 международни състезания едновременно по софтбол- КНК за жени в група "Б" и Купа по слоупитч за смесени отбори.

 

 

 

 

 

 

  В КНК за жени ще участват отбори от Дания, Гърция, Хърватска, Швейцария и България. Купата за смесени отбори ще си оспорват- Англия, Ирландия, Австрия и България.

  "Гордея се, че за 2 месеца успяхме да направим ново игрище, благодарение работата на момчетата от клуба и помощта на кмета Янев. Стана европейско съоръжение", каза за Дарик главният мениджър на "Devils"- Дупница Петър Арбов. Той ще бъде и един от българските състезатели в смесения отбор.

  Официалното откриване е на 1- ви септември от 17, 30 часа, като първата топка ще хвърли кметът на Дупница Атанас Янев. Гост ще бъде президентът на Европейската федерация Майк Дженинкс. 

  За 6 дни  ще се изиграят 46 мача на двете игрища в жк. "Бистрица". Финалните мачове са предвидени за 6- ти от 16, 00 часа. След награждаването е предвиден коктейл и дискотека за участниците на стадиона.