Копиловци
Копиловци
Доброволци се включиха в инициативата за засаждането на няколко стотин дръвчета и декоративни храсти в помощ на монасите от манастир „Благовещение“ в село Копиловци. Целта на засаждането бе да бъде направен района на манастира, както и един имот в село Ломница по- красиви, а също така да се помогне и на пчелите на монасите. Иницатори са от неправителствената организация Гората бг.
Организаторите бяха подготвили различни видове дръвчета и храсти, сред които липи, явори акации, кедри,люляци,ружи и др.

Копиловци

„Част от дръвчетата и храстите ще засадим тук до самият манастир. Всички цветя ще засадим тук, тъй като тяхната функция е да облагородят мястото и да го направят по- красиво. На около 20 км. от тук където монасите имат стотици декари биологично земеделие, с което подпомагат дейността на манастира ще засадим медоносни дръвчета, с които ще подпомогнем техните пчели“, заяви един от организаторите Никола.

Копиловци

Монасите са изключително доволни от тази инициатива, като те искат съвместните дейности да продължат и за в бъдеще.

Копиловци

„Запознанството стана съвсем случайно в София и поради общите интереси и допадане на хората породи такава инициатива, да се направи такова засаждане. Малко закъснял период, но мисля ,че това ще бъде начало на едно бъдещо сътрудничество, защото ние се занимаваме с овощарство и всякакви земеделски култури, които са на тази географска ширина“, каза игуменът на манастир„Благовещение отец Касиян.

Копиловци