Пето ОУ
Пето ОУ / netinfo
Учениците от Пето ОУ „Христо Ботев” проведоха  пролетно спортно състезание „Спортувай и се закалявай, за да бъдеш здрав!”.
Първата игра бе „Дрибъл и стрелба с баскетболна топка”. Състезателите преминаваха чрез дрибъл с топка покрай конуси. Обикаляха  около обръч  и стреляха в коша. След това подаваха топката с две ръце на следващия играч и с бегом се връщаха. Журито оценяваше прецизност, точност и скорост на изпълнение. За всеки вкаран кош отборът получаваше  допълнителна точка.
Втората игра бе „Дартс”.  Всеки играч  хвърляше по 3 стрели. Сборът  от точките определяше отбора победител. Журито оценяваше точността на изпълнение. 
Третата игра бе  „Бързи и гъвкави”.  Учениците изпълняваха кълбо напред, провираха се през първия обръч, изпълняваха още едно кълбо, провираха се през втория обръч, преминаваха покрай стойката  и на бегом се връщат обратно. С пляскане на ръка продължаваше следващият състезател и т.н.   Журито оценява гъвкавост и бързина на състезателите.

Пето ОУ
netinfo


Между игрите, учениците от първи и втори клас, с ръководители г-жа Манова и г-жа Георгиева, поздравиха гости и състезатели с танци и песни. Имаше и изненада за публиката. За нея участниците в секция „Движението, като начин на живот”, бяха подготвили игра с гатанки и въпроси, свързани със закаляването и спорта.
След много оспорвана борба и емоции, Искра Владимирова - председател на журито, обяви отборът „Лале” за победител. Отбор „Синчец” зае второ място. Всички състезатели получиха грамоти и предметни награди. 

Теменужка Станчева, ръководител на учениците в секция „Движението, като начин на живот”, изказа благодарност към г-жа Коларова, г-н Добрев и родителите, с помощта на които се реализира пролетното спортно състезание  „Спортувай и се закалявай, за да бъдеш здрав!”.
 
Дарик- Кюстендил