Дупница
Дупница / netinfo
Коалиция “АБВ- Движение 21” представи листата си за 10- ти МИР- Кюстендил в Дупница. Водач на листата е акушер- гинекологът д- р Юрий Хранов.
“В АБВ съм, защото трябва да се направи бърза, радикална промяна в държавата и цялото общество. Държавата в момента, виждаме обикаляйки и региона, преживява 4- та си национална катастрофа, без все още да има военен конфликт, а може би и това ще ни бъде сервирано в най- скоро време от управляващите до момента”, заяви д- р Хранов.
Като лекар, той призова: Да спрем търговията със здраве!
“Мой приоритет е разбиване монопола на финансиране на здравната каса и използване на финансовия ресурс на държавната здравна каса от частните болници. Частните лечебни заведения са един от най- големите проблеми, за извършването на каквито и да било реформи в здравеопазването. Всички тези рокади и псевдо реформи които ги правят последните правителства, със сменяването на по 4- 5 здравни министри е, за да се прикрие основния проблем, т. е. финансирането на частните болници от държавната хазна”, коментира водачът на листата под №8 в бюлетината.

Дупница
netinfo

Д- р Юрий Хранов допълни, че има много колеги от Дупница, с които коментира проблемите в общинската болница в Дупница.
“Тя трябва да се вдигне на крака и да си поеме функциите от времето, когато аз започвах като лекар в Кюстендил, идвали сме тук да правим операции и нощно време. Имаше достатъчно добри лекари и нямаше този трансфер на пациенти от Дупница и Кюстендил към София, дори и за дребни хирургични интервенции или изследвания. Това се правеше на място и осигуряваше добър комфорт за хората, които знаеха, че имат сигурност със своите лекари и лекарите бяха на ниво, без да има финансиране по клинични пътеки, без пръстови отпечатъци, електронни здравни карти, без да има направления от личните лекари и много други високо специализирани изследвания, които консумират като апаратура много средства по места, която не винаги се използва. Има апарати по 4- 5 млн. лв., които са недокомплектувани, а комисионните от 10%, на 4- 5 млн. лв., колко пари са?”, попита д- р Хранов в Дупница.

Друг основен приоритет в програмата на Коалиция “АБВ- Движение 21” е запазване на индустрията в Дупница, която в Кюстендил вече я няма, акцентира адвокат Красимир Руев, който е под №8 в листата.
“Преди 27 години, Дупнишката селищна система държеше 60% от индустрията на Кюстендилски окръг. 10- 12 % бяха в Бобов дол- мини и енергетика и останалото в Кюстендил. Вторият по големина град имаше два пъти по- голяма индустрия.
За Кюстендил като индустриален град трябва да се говори в минало време, за щастие това за Дупница все още не се отнася, но не е далече момента, когато до такава степен ще са се влошили нещата- деквалификация, загуба на продуктови, търговски и други връзки, че съживяването на дупнишката индустрия би било прекалено скъпо, за да се наеме, който и да е друг- институция или инвеститор, да възстанови нещата в прилично равнище”, коментира Красимир Руев.

Дупница
netinfo


Той отбеляза, че за щастие, в Дупница продължава да се развива фармацията, авторемонтния завод съществува и работи, асансьоростроене има, както и производство на резервни части и ремонти дейности в индустрията, особено в енергетиката.
“Няма го завода за индустриално обзавеждане и Тютюнева промишленост- Дупница, и някои други предприятия, но все пак основата в една класическа индустриална област- машиностроене и производство на възли и детайли е на лице и трябва на всяка цена да се запази. В България има Агенция за чуждестранни инвестиции, необходимо е силно лобиране от всички депутати от областта, независимо от коя сила са, за да се съдейства да се насочат инвестиции към региона. На най- невероятни места, в Своге и Раковски се откриват цехове и предприятия за производство на автомобилни възли и детайли, а тук при авторемонтен завод, с десетилетна традиции- нищо. В областта на подемната техника имате асансьоростроене, което трябва да се развие. В транспортно отношение трябва да се развие коридор №8 през Македония- Кюстендил- Дупница и Клисура- до влизане в АМ “Тракия”. Дупница има по- добро транспортно положение от Кюстендил, с АМ “Струма”, жп линия ,изоставени летища, идеални логистични предпоставки за развитие на сериозен транспорт. От това се нуждае Дупница”, заключи Красимир Руев.
 
Областният председател Иван Цеков представи цялата листа от кандидати за народни представители на Коалиция “АБВ.- Движение 21”.
Водач на листата на акушер- гинекологът д- р Юрий Хранов в „Майчин дом”. Втори е заслужилият майстор на спорта  и футболист от националния отбор и ЦСКА- Пламен Марков. Трети е доц. д- р Владимир Ангелов, преподавател в НСА. Четвърти е млад и обещаващ човек, специалист по национална сигурност от Сапарева баня- Йордан Стоймиров. Пети е също млад човек, земеделски производител от Кочериново- Венцислав Кодузов. Шеста е Ивана Тасева- мениджър офис на застрахователна компания. Седми е Иван Костов- преподавател във Второ ОУ от „Движение 21” и 8- ми, но не на последно място е предишният водач на листата- адвокат Красимир Руев, каза Цеков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
Дарик- Кюстендил