Дупница
Дупница
БСП излезе с редица предложения, които да бъдат включени в бюджет 2020. Те са свързани с образованието, здравеопазването, демографската политика и малките населени места.
На първо място община Дупница да предвиди 35 000 лв. за проектиране на допълнителна пристройка за класни стаи към ОУ "Евлоги Георгиев", като по този начин учебното заведение ще може да премине на едносменен режим на обучение. Това продължава да е единственото училище, в което децата все още учат на две смени.

От БСП предлагат да бъдат заложени и 100 000 лв. за закупуване на нова медицинска апаратура за МБАЛ "Св. Иван Рилски", освен това да се предвидят 1000 лв. за раждането на всяко второ дете, 3000 лв. целеви средства за всяко кметство на територията на община Дупница, както и 5000 лв., с цел свързване на бейзболния стадион в ж.к."Бистрица" с канализацията на град Дупница, което е наложително с оглед на това, че града ще бъде домакин на световно първенство през тази година коментира общинският съветник Ивайло Петров.

Колегата му Асен Илиев представи идеята си за създаване на ученическа спортна школа, като според него така ще бъде развит масовия спорт и ще могат да се включат и деца, чийто родители не могат да си позволят посещението и таксите в спортните клубове.

Предложенията на съветниците от БСП са на стойност около 200 000 лв. и се надяват да бъдат включени в бюджета за тази година.