Броят парите в касите на храм Св. Мина, очакват се около 15 000 лв. Парите можеха да са в Хернията и Канчето с дръжка
Броят парите в касите на храм Св. Мина, очакват се около 15 000 лв. Парите можеха да са в Хернията и Канчето с дръжка / netinfo

12 души от храмовете- "Св. Богородица", "Св. Димитър" и "Св. Мина", под контрола на главният финансов ревизор на Софийска митрополия Иван Кошлуков, броят парите от дарения в черквата "Св. Мина", която бе обрана преди 1 ден.

"Сигнализирахме Софийска митрополия и негово светейшество патриарх Максим, чрез неговия викарен епископ Йоан. По нареждане на финансовия ривизор касите бяха отворени. Това не е правено от Великден и сега ще се оформят документите, а трябва парите да се броят всеки месец. Причината е, че има смущения около черковното настоятелство", коментира за Дарик архиерейският наместник Венцислав Шияков. Той анонсира, че в петък в храм "Св. Мина" ще заседава Епархийския съвет, за да назначи старото или избере ново ръководство. Отец Венци очаква в касите да има около 15 000 лв.

"Единият от крадците се е скрил вътре в черквата и ние сме го заключили. Имаше проблеми с включването на охранителната система и се обадихме в СОТ. През нощта, крадецът е взел една от касите и е излязал през заключен от вътре прозорец. По- късно обаче отново се връща с голяма чанта и помощник за да вземе и другите каси", разказа за Дарик отец Георги, председател на черковното настоятелство.

Славчо Димитров- Пелалеята / от цигански- Хернията / е в ареста за 72 часа, като се очаква прокуратурата да поиска постоянна мярка "задържане под стража". Той е излязал от затвора преди месеци, след излежана присъда за кражби. Помощникът му в кражбата от храм "Св. Мина" Чапчако / от турски- Канче с дръжка / е освободен след 24- часовия арест.