Бронзови отличия за Плачкова и Павлов от Trbоvlje Open
Бронзови отличия за Плачкова и Павлов от Trbоvlje Open / Личен архив

Мария- Десислава Плачкова и Васил Павлов от карате клуб "Мак Доналд" спечелиха бронзови медали от Словения, където взеха участие в един от най- старите турнири по карате. Преди 41 години е дадено началото на "Trbоvlje Open", който е с много силно европейско участие във всички възрасти. В тазгодишния турнир на татамито са се представили над 600 каратеки от 15 държави.
Македонският отбор КК "Тигър" покани за Словения в състава си Мария и Васил, каза личният им треньор Диляна Владимирова.
Мария- Десислава Плачковав победи в първата си среща на кумите, при девойки в кат. +59 кг представителка на домакините с 3:0 точки. Във втората надделя над украинка с 1:0, а третия сблъсък със сръбска състезателка завърши 1:1, като реферите дадоха предимство за съперничката й. Кюстендилката игра на репешаж за бронзовото отличие, където отново надви състезателка на Словения, този път с 1:0 точки.


Каратека от Словакия бе първия съперник на Васил Павлов при юношите старша възраст в кат. до 57 кг, като възпитаникът на "Мак Доналд" спечели с 1:0 точки. Във втората си среща Павлов надигра с 3:2 точки украински състезател. По пътя към финала обаче отстъпи на представител на домакините с 1:3 точки. В спор за третото място той се наложи с 1:0 точки над съперник от Сърбия.
Спортист №1 на КК "Мак Доналд" за 2013 година е Мария- Десислава Плачкова. Тя се класира трета отборно и пета индивидуално на кумите, на Балканското първенство за девойки и младежи в Сърбия; спечели два бронзови медала от Националното първенство в Плевен, на кумите и отборно ката и др. Елизабет Ризова е втора в класацията на клуба. Тя участва на Европейското първенство за девойки и младежи в Турция, класира се на седмо място на Балканското първенство в тази възраст в Сърбия на кумите и е бронзова медалистка на Националното първенство в Плевен на кумите и отборно- ката.
Васил Павлов е №3 в клуба. Той дебютира на Световното първенство за старша възраст в Испания. Трети е на отборно- ката на Националното първенство в Плевен за юноши, втори е на кумите от международния турнир "Nikon Open" и има златен медал на ката- отборно. Павлов е с бронзово отличие от Националното първенство в Сливен за младша възраст и участва на Балканското първенство в Сърбия.