Библиотека Автограф
Библиотека Автограф / netinfo
Библиотека „Автограф” бе открита  в читалище „Братство 1869” Кюстендил .В нея са подредени книги на  21  български автори от Кюстендил,София, Казанлък, Велико Търново .Сред тях е инициаторът на библиотеката  Методи Джонев, Светла Радкова,Калин Василев, Пламен Анакиев,Ангел Донев.Библиотеката съдържа книги, свързани с дейността и историята на читалището.
 

Библиотека Автограф
netinfo


15 от книгите са дарени от  поета Методи Джонев.Издателят и литературен критик Пламен Анакиев дари 40 книги с автографи.

Талантливият кюстендилски автор Калин Василев също дари две свои - „Опити за любов и щастие” и „Авангардни безделници” книги с надеждата библиотеката да стимулира повече деца да отварят книги. „Чувствам се поласкан да участвам в тази инициатива.

Учебен час „Учим и играем с роботите Финч” в Кюстендил

В нея участват не само кюстендилски автори, но и лауреати от конкурса „Биньо Иванов”.Читалището се посещава от много деца, надявам се да проявят любопитство, да отварят библиотеката, да преглеждат книгите”

„Тази библиотека ще е отворена за всички, които посещават читалището , което е много хубаво.Дори наблюдавам деца през миналата седмица, които идват на различни курсове, отварят и разглеждат книгите  с голям интерес, а какво по- хубаво от това книгите да са близо до сърцата на младото поколение”, заяви председателят на читалище Братство Иван Андонов.