/ Store - BirdBrain Technologies
Учебен час „Учим и играем с роботите Финч” ще се проведе в Кюстендил. Това ще стане на 18 октомври от 12.00 часа в отдел „Технически науки” на Регионална библиотека „Ем. Попдимитров”-Кюстендил (6 ет. НТС)”. Проявата е съвместна с ПМГ „Ем. Иванов” и е в рамките на инициативите на Европейската седмица на програмирането от 15-23 октомври.

Роботите Финч са предоставени на РБ “Ем. Попдимитров“ от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки-България“ с цел  библиотеката да помогне на много деца да направят своите първи стъпки в роботиката по един интересен и забавен начин.

Специалистите по програмиране в Природоматематическата гимназия ще направят демонстрации и обучение по програмиране с роботите Финч пред ученици от шести клас.
 
Финч е нов робот за обучение по Компютърно моделиране и Информатика. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране. Насочен е предимно към деца от началните класове, но може да се използва и от подрастващи, тийнейджъри и студенти при първите им стъпки в програмирането.

Роботите са лесни за управление и навигация. Те могат да се движат, да рисуват и сменят цветовете си. Работата с тях развива логическото, стратегическото, критическото мислене, въображението и компютърните умения.