Баскетболният Велбъжд 2002 с двубои на Кюстендилска пролет в зала Осогово
Баскетболният Велбъжд 2002 с двубои на Кюстендилска пролет в зала Осогово / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Кюстендилската зала "Осогово" ще е домакин на два турнира по баскетбол събота и неделя. Изпитания на Кюстендилска пролет ще имат 12- годишните баскетболисти в регион "Рила", които играят за разпределението на местата от 6- 10.
Домакините от "Велбъжд 2002" започват в 09, 00 ч. с двубой срещу дупнишкия "Марек". По- късно им предстои среща с втория отбор на "Рилски спортист". Другите мачове са: "Ботев"- "Рилски спортист 2"; "Марек"- "Спортист" Своге; "Спортист" Своге- "Ботев".
Важен за "Велбъжд 2002" е турнира в неделя за 14- годишните момчета, където кюстендилци играят в първата петица и са лидери след първия от двата турнира, игран в Самоков. Възпитаниците на Владо и Боян Велинови срещат от 09, 30 ч. "Евробаскет Академик"- Благоевград, а от 14 ч. играят срещу "Рилски спортист 2". Две нови победи, а най- вероятно и една ще запазят първото място за "Велбъжд 2002", което ще им даде възможност да бъдат домакини и на зоналния турнир, който ще е последна пресявка за републиканските финали. Кюстендилци вече свършиха основната си работа, като победиха в Самоков основните си конкуренти- "Рилски спортист" и "Балкан", сега просто не трябва да допускат изненади.
Другите срещи в неделя са: "Балкан"- "Рилски спортист 2"; "Евробаскет Академик"- "Рилски спортист" и "Рилски спортист"- "Балкан".