Атанас Кирилов: Бюджет 2012 трябва да бъде приет, но при ясна стойност на балнеологичния комплекс
Атанас Кирилов: Бюджет 2012 трябва да бъде приет, но при ясна стойност на балнеологичния комплекс / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив
Атанас Кирилов: "Бюджет 2012 трябва да бъде приет, но при ясна стойност на балнеологичния комплекс"
58242
Атанас Кирилов: "Бюджет 2012 трябва да бъде приет, но при ясна стойност на балнеологичния комплекс"
  • Атанас Кирилов: "Бюджет 2012 трябва да бъде приет, но при ясна стойност на балнеологичния комплекс"

Конкретизиране на стойността на Медико-балнеологичния комплекс е единственото условие за приемането на Бюджет 2012, за съветникът от ГЕРБ Атанас Кирилов. На последната сесия на ОС, той подкрепи бюджета, като знак, че общината трябва да има приет бюджет, за да не губи средства.

"Средствата, които са показани за тази година, не съответстват на това, което е изтеглено, а и не са разпределени по обекти, както трябва. Отклонени са средства, поне от това, което чета в доклада на АДФИ. Изграждането на хотел "Кюстендил" ще стане до Нова година, но едва ли той ще е обекта, който ще може да възстановява средствата, които са вложени в него", коментира пред Дарик Кирилов.

Според председателят на Камарата на строителите в Кюстендил, ниското тяло на Партийния дом никога няма да стане балнеологичен комплекс. "Това, което е дало НИПК, не е предадено точно в медиите. Строителството не е рентабилно, а и не му е мястото тук", допълни Атанас Кирилов. Той определи зам.-кметът на финансите Надя Каратова, като коректна и пряма в анализите си по Бюджет 2012.

"Не е тайна, че са изразходвани 2 млн. лева за връщане на кредита овърдрафт, но други 2,5 млн. лева от облигационния заем ги няма никакви. Администрацията на кмета може да е била притисната. Те може и да не са отклонени за неприсъщи разходи, но това е в разрез с клаузите на облигационния заем. Не може да няма 2,5 млн. лв. и от прокуратурата да казват, че няма отклонения", коментира още Атанас Кирилов.