/ КК Шурикен
Андрей Тодоров от кюстендилския карате клуб “Шурикен” стана вицешампион на отборно- кумите на 18- то Балканското първенство за кадети, юниори и младежи до 21 години. Първенството бе в Херцег Нови, Черна Гора. Участваха  741 състезатели от 11 държави.

КК Шурикен на БП
КК Шурикен

От КК "Шурикен" в националния отбор бяха  Виктория Венкова в категория +54кг при кадетите -това беше първо състезание за нея  на тази възраст и не успя да покаже на какво е способна.  

Велизар Колешански -84кг, до 21 години,  в индивидуалните среши направи 2 победи и 1 загуба на 1/4 от представител на домакините и в отборното кумите до 21, загуба в мача за 3- то място от Косово. 

Андрей Тодоров  се класира на 9 място в индивидулното класиране на кумите -63кг, при кадетите и  е на 2 място в отборното кумите. До финала отборът на Андрей победи отборите на Албания, Словения и Косово и загуби драматично на финала от отбора на Турция с 3-2 победи. Въпреки загубата на финала, това е голям успех за Българският отбор,  които спечели общо 5 сребърни и 2 бронзови медала. 

Подготовката за Европейското в Сочи, Русия в  началото 2018 година продължава с усилени тренировки. 
 
Дарик- Кюстендил