Андрей Радев отчете крачка напред в развитието на ФК Велбъжд, в който тренират 284 деца
Андрей Радев отчете крачка напред в развитието на ФК Велбъжд, в който тренират 284 деца / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

ФК "Велбъжд" ще завърши 2012 година без финансови задължения. Остават да се разплатят само разходите за транспорт, за последните мачове на мъжкия отбор и на юношите старша възраст.

"Ако общинските съветници не бяха гласували "За" отпускането на финансова помощ за клуба и кмета не се старае да ни превежда вноските всеки месец, ние нямаше да започнем първенството", коментира в ефира на Дарик управителят на "Велбъжд" Андрей Радев.

Според Радев, мъжкият отбор играе добър и приличен футбол, и мястото им е сред първите 5 отбора в Югозападната "В" група. Пречи им непостоянството в играта, допълни управителят на клуба.

"Ще се борим да не изпаднем, такива са реалностите, въпреки че до 5- 6 кръг си мислех, че може да сме в челото на класирането. Бихме "Левски", направихме равенство със "Славия", заяви за отборът юноши старша възраст Андрей Радев. Той изрази надежда, че през паузата футболистите ще посещават фитнеса.

284 деца тренират футбол във "Велбъжд", след обединенията с школите на "Бузлуджа" и "Кюстендил", като в това число не влизат над 100 деца от детските градини и футболистите от мъжкия тим.

Радев изрази задоволството си от участието на деца в първенството "Футбол 7" в София, с треньори Светли Горчев и Красимир Петков.  Управителят на "Велбъжд" даде тези примери, за да изрази несъгласието си с казаното от Илиян Стоянов- Коловати, че футбола в Кюстендил не се развива и през последната година не е направено нищо в положителна посока.