/ Кристияна Кръстева и Анастасия Димитрова
Ученичките Анастасия Димитрова, 10 б клас и Кристияна Кръстева от 12 б клас са  тазгодишните Глоу момичета на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон".

Анастасия Димитрова
Анастасия Димитрова

Анастасия и Кристияна ще вземат участие в Leadership Academy GLOW 2019, която ще се проведе от 21 до 28 юли във  Велико Търново. Момичетата се подготвят от Милена Замфирова, старши учител по английски език.

Лятната академия за момичета представлява едноседмичен образователен курс, насочен към насърчаване израстването на младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, умения за реализиране на доброволчески инициативи, а също и осигуряването на информация по най-важните проблемите, с които те се срещат при своето израстване. 

Кристияна Кръстева
Кристияна Кръстева

Академията се провежда  изцяло на английски език. Анастасия и Кристияна са едни от най-успешните ученички на Езиковата гимназия в Кюстендил. И двете участват активно във всякакви обществени инициативи и такива на училището.

Те са отличен пример как младите успяват да съчетаят спорт, изкуство, отлични резултати в училище и обществени инициативи.
Дарик- Кюстендил