АБВ: По- скоро сами, а не с БСП на изборите в Кюстендил и Дупница
АБВ: По- скоро сами, а не с БСП на изборите в Кюстендил и Дупница / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Партия АБВ ще участва най- вероятно самостоятелно на изборите за кмет и общински съветници в Кюстендил и Дупница. Тази вечер ще се проведе учредителното събрание за избор на областно ръководство.
"Няма да допусна вмешателство в нито една от местните организации. Тези избори ще са далеч по- трудни за нас от парламентарните. Доколкото знам нагласите на местната структура, съм с впечатлението, че с потенциала, който имаме и в Кюстендил, и Дупница, имаме всички основания да търсим самостоятелни кандидати", заяви зам.- председателят на АБВ Румен Петков.
В отговор на заявеното от Мая Манолова намерение за лява коалиция в Кюстендил, Петков заяви: "Разговори на парче с БСП не е нормално да се водят във всеки регион по отделно. Необяснимо е желанието на БСП за изборна самота на кандидатите им". Той посочи, че до момента има 3 покани от президента Първанов и АБВ за разговори с БСП, на които няма отговор.
Зам.- председателят на АБВ предупреди кюстендилци, че ни очакват най- тежките избори от 1990 година, за кмет на населено място, за кмет на община, за Общински съвет и то с преференции и референдум с три въпроса.
"Това може да уплаши и демотивира да отидат до урните активната част от населението, а няма да крия, че сред тях са и нашите избиратели", каза Петков.
Той призова, без да ангажира АБВ, президента Росен Плевнелиев да си подаде оставката ако предложения от него референдум се провали.
"Ако заподозрем президентската институция в намерение да провали една идея за реформа в избирателната система, ще получим защо точно така поставени въпроси и защо насрочен референдум точно на 25 октомври, с местните избори. Ако това не е намерението на президента Плевнелиев, не смятам че той е в състояние да постигне тежки грехове, явно е, че тази инициатива е непремерена и няма да доведе този резултат, които се очаква. Т. е. имитация на реформи и имитация на прякото участие на българските граждани в управлението", коментира адвокат Красимир Руев, който бе водач на листата на АБВ на последните парламентарни избори.

АБВ: По- скоро сами, а не с БСП на изборите в Кюстендил и Дупница
netinfo

Румен Петков и Красимир Руев критикуваха и предложената съдебна реформа от правосъдния министър Христо Иванов, която ще доведе и до свикване на Велико Народно събрание.
"Проблемите не са толкова във ВСС, Главна прокуратура и върховните съдилища, а в прякото правораздаване", допълни Красимир Руев.