9 години  Майчина любов
9 години Майчина любов / Дарик радио

Девет години от създаване на трапезарията за социално слаби "Майчина любов" отпразнуваха в Кюстендил. Нейната дейност започва по инициатива на кюстендилката, която от години живее в Германия Лили Шмидт.Гости на тържеството бяха кметът Петър Паунов, заместникът му Виктор Янев, председателят на Общинския съвет Иван Андонов, областният управител Иван Каракашки, както и бившият областен управител инж. Владислав Стойков.

9 години  "Майчина любов"
netinfo

Поздравителен адрес бе изпратен от немското посолство в България, както и дарение от 100 евро от гражданка на Австрия.

9 години  "Майчина любов"
netinfo

 

„Радвам се много, че и тази година имахме щастието да се съберем. Благодаря ви, че в почивния ден, вместо да сте при семействата си, отделихте от времето си, за да присъствате. Нашата трапезария навлиза в 10-та си година, като започнахме не ни беше леко. Благодарение на общината, на г-н Паунов имаме това прекрасно заведение, което е напълно оборудвано. Областният управител ни обеща стига да може, да намали контингента, което ще рече, че ще се погрижи за живота на пенсионера", каза Лили Шмидт.

9 години  "Майчина любов"
netinfo

 

 

„ Честит празник на всички, според мен поне нашето място тук не е за речи, а за работа.В живота хората са разделени на празнуващи и на работещи. Да дава Бог вие да сте винаги от празнуващите, за удовлетворение на нас работещите. Дълги години и късмет за вас", пожела кметът Петър Паунов.

Областният управител Иван Каракашки направи дарение - микровълнова печка на трапезарията. „Да има хора дарители, които се грижат за най-бедните. Аз обещах да намалим тези хора. Един вид, аз ще работя против г-жа Шмидт. Да сте живи и здрави", каза Иван Каракашки.

 Социалната трапезария се грижи за изхранването на 50 човека, а месечната издръжка е 1 000 лева. Помещението в центъра на града е общинска собственост.