400 бездомни кучета са кастрирани в приюта, 30% от тях са си намерили стопани
400 бездомни кучета са кастрирани в приюта, 30% от тях са си намерили стопани / netinfo

30% от бездомните кучета, преминали през приюта в с. Радловци са си намерили стопани. Новите им собственици са подписали декларации за осиновяване. "Търсят се предимно агресивни кучета, защото те стават добри пазачи", коментират от кучкарника.  

500 лв. е глобата за стопаните на кучета, осиновили четириноги от приюта, но ги пуснали на улицата. Ако новите стопани на животните се откажат от тях, те са задължени да ги върнат отново в с. Радловци.

Около 400 са бездомните кучета, които са кастрирани в приюта в Кюстендил. "Няма как да се изчисли общия брой на кучетата в общината. Всяко куче, което е заловено се кастрира, а цялата процедура се извършва само с общински средства и за съжаление няма никаква финансова помощ от природозащитните организации. От тях само се предизвикват проверки", коментира пред Дарик отговарящият за приюта Петър Велков.

Хората, които се грижат за бездомни кучета маркирани в приюта подписват декларация по надзора, съобщи още Велков. С нея те се задължават при първи прояви на агресия на дадено куче да информират приюта, за да не се стигне до неприятни инциденти.