4 месеца лишаване от свобода за косоваря предложил подкуп на гранични полицаи
4 месеца лишаване от свобода за косоваря предложил подкуп на гранични полицаи / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил, архив

Кюстендилският окръжен съд призна за виновен 36-годишният Фатон Реджипи от Косово, за това, че е предложил подкуп на гранични полицаи, спрели го за проверка на пътя ГКПП- Гюешево- Кюстендил, при с. Каменичка Скакавица. Закононарушението е от 26.08.2015 г., като водач на лек автомобил Реджипи е "дал дар - сума в размер на 175,00 евро на полицейски орган - служители в ГПУ - Гюешево при РДГП Кюстендил, за да не извършат действие по служба, да не извършат проверка на пътуващите в автомобила четирима чужди граждани.
Наказанието е „лишаване от свобода" за срок от 4 месеца, което да се изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален „общ" режим и наказание „Глоба" в размер на 250 лева. Приспада се времето, през което подсъдимият Ф.Р. е бил задържан в ареста, считано от 26.08.2015 г. до влизане на присъдата в сила .
Предметът на престъплението, 5 броя банкноти - сумата от 175 евро се отнема в полза на държавата.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред САС с въззивна жалба или протест.
Четиримата пътници в автомобила, също косовари получиха в началото на септември присъди от по една година условно и глоба по 100 лева, след споразумение с прокуратурата. Предполагаемата връзка на задържаните с "Ислямска държава" не бе доказана. По неофициална информация, в телефоните им са открити снимки с жестокости.