КНСБ
КНСБ / netinfo
Около 150 работещи от Дупница отиват на национален протест в София в петък. Мотото на протеста организиран от КНСБ е „Работеща България иска по-високи заплати“.

На своето заседание Координационният съвет на КНСБ в гр. София взе решение за протест, който да се проведе на 27 октомври.

Конкретните искания са за достойно и справедливо заплащане на труда, зачитане и спазване на нормите на трудовото законодателство от работодателите и запазване на допълнителното възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит ("клас").

100 души от Разградско ще участват в протеста на КНСБ в София

Исканията на КНСБ са само за заплати, в тях няма политическа намеса – заяви председателят на синдикалната структура в Дупница, Тодорка Дамянова.
От Дупница ще тръгнат два автобуса с работещи хора от различни сектори – здравеопазване, образование, индустрия, социална сфера, държавни служители и други от шестте общини в регион Дупница: Дупница, Рила, Кочериново, Сапарева баня, Бобошево и Бобов дол, а железничарите ще пътуват с влак. Автобусите ще тръгнат в 9.30 часа от офиса на КНСБ. 

Протестиращите ще се включат в националното шествие в София, което ще започне от 11:30 от площад „Св. Александър Невски“.