КНСБ
КНСБ / КНСБ
Близо 100 души от Разградска област ще излязат на националния протест, организиран от КНСБ, на 27 октомври, съобщават от областното ръководство на синдиката. Протестът е с искане за достойни заплати. Мотото на протеста ще бъде „Работеща България иска по-високи заплати“ и цели по-достойни заплати.

Шествието ще тръгне в 11:30 часа от площад „Св. Александър Невски“ и ще мине през две спирки – Министерския съвет и централата на АИКБ. В него се включват работещите в социалната сфера, енергетици, учители, здравни работници, металурзи.

С група от 20 човека, КНСБ-Плевен се включва в Национален протест в столицата

Исканията на КНСБ са само за заплати, в тях няма политическа намеса. Основната цел на синдикалистите е да накарат правителството да създаде среда, в която да преговарят спокойно с реалния бизнес, в предприятията, за по-високи заплати. КНСБ настоява за изцяло нова глава в Кодекса на труда, която да регламентира как се договарят заплатите и това е едно от исканията на организацията към кабинета.

Надзорният съвет на НОИ не утвърди проектобюджета за 2018-а

Сред другите причини за протеста са опитите да бъдат отнети изконни права на работещите у нас като добавката за стаж и възраст, популярна като „клас“ – уточняват от синдиката. Недоволство предизвикват и намеренията в бюджета на ДОО да бъдат орязани парите за болнични за първите три дни.