/ netinfo
Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова остави в ареста 15-годишният Християн Георгиев, който в събота вечерта - 3 февруари опита да ограби и преби 46-годишна жена. Съдията не уважи жалбата на адвоката на момчето, в която се казва, че подсъдимият е малолетен и оставането в ареста на непълнолетни е в случаите, когато престъплението е изключително тежко. Той обясни, че в залата присъстват и роднини на момчето, които могат веднага да го вземат.

Оставиха в ареста 15-годишния Християн, който ограби и преби жена

Мотивите на прокуратурата са, че извършеното престъпление е тежко, освен това има извършено и друго престъпление – причинена телесна повреда на жена. Прокурор Бисер Любенов поиска Християн да остане в ареста, защото съществува възможност то да извърши отново престъпление.

15-годишният Християн заяви в съда, цитирам: „Обещавам, че повече няма да правя такива неща”.
 

дядото на Христян
netinfo

Инцидентът с 46- годишната жена стана в Горна махала в Дупница. Тя бе с опасност за живота, след като бе нападната при опит за грабеж в дома й. С множество травми и прободни рани се лекува в софийска болница.

Жена е с опасност за живота след нападение с нож при нагъл грабеж в Дупница

„Той никога не е правил такива неща. Преди инцидента, той е пил в едни съседи мастика. Тогава са му дали една цигара с наркотик, след това той не е знаел какво прави. Аз като му отидох на свиждане той ми каза, че не знае какво е направил. Ако бяха го пуснали щях плътно да съм до него. Не искам да го оправдавам. Всеки, каквото е направил трябва да си получи заслуженото”, заяви дядото на Християн, Райчо Георгиев.