12 акта на работници, които санират блокове без каски и на техни ръководители
12 акта на работници, които санират блокове без каски и на техни ръководители / Дарик- Кюстендил

Работникът, който пострада при санирането на жилищен блок в Кюстендил е паднал от 4 метра височина. Резултатите от проверката на Инспекция по труда- Кюстендил обаче ще станат ясни до 2 седмици. Проверява се дали 46- годишният мъж е носил личните предпазни средства, дали скелето е било обезопасено, проведен ли е задължителния инструктаж за безопасни условия на труд?
"Проверките на инспекторите показват, че голяма част от работниците работят без каски и друго лично предпазно облекло. Само за последните 2 месеца са съставени 12 акта, лично на работници, но и на техни ръководители, които са го допуснали. Проверките ни няма да спират, докато тече този процес по саниране на жилищните блокове", каза директорът на Инспекция по труда в Кюстендил Валентин Златински. Той обяви на пресконференция, че е научил за трудовата злополука от Дарик, като ние първи Ви информирахме за инцидента.
Златински коментира, че фирмите осигуряват личното предпазно облекло, но самите работници не го ползват. Той призова гражданите, които видят работник на скеле без каска да сигнализират Инспекцията по труда.