Жп надлезът в Димитровград- тема на извънреден Експертен съвет
Жп надлезът в Димитровград- тема на извънреден Експертен съвет / DarikNews, архив

Промените в организацията на движение в Димитровград, предвид изграждане на новия жп надлез ще бъдат тема на извънредно заседание на общинския експертен съвет днес. В него ще участват кметът Иво Димов, заместниците му, главният архитект, главният юрисконсулт, специалисти по организация на движението и пътни инженери.
Задачата на експертния съвет днес е да бъдат прецизирани маршрутите за движение поради предстоящите мащабни ремонтни дейности на територията на Димитровград- събарянето на стария жп-надлез на бул. „3 март" и изграждане на нов, реконструкцията на околовръстния път и направата на кръгово в участъка до входа на парк „Пеньо Пенев" и строителството на магистралата на територията на общината, съобщи кметът Иво Димов.

Всичко това ще създаде доста неудобства на гражданите и гостите на града, особено през уикендите, когато заради пазара в Димитровград влизат около 15 000 автомобила, но се надявам ремонтите да приключат в максимално кратки срокове, а след това да се радваме на европейски пътища и жп-транспорт, коментира той. Усилията на общината са в посока ремонтните работи да се случат в летните месеци, когато трафикът е най-малък и до септември да бъдат приключени.