/ МВР
Заловиха турски шофьори за четири опита да подкупят полицаи на АМ „Марица“, съобщиха от ОД на МВР.

На 16 и 17 февруари при км 107 в землището на село Генералово, униформени са регулирали движението на напускащи страната товарни автомобили и избягване на струпването им, поради запълване на капацитет на паркинг и пренасочването им към друг.

На 16 февруари влекач с австрийски транзитен номер и шофиран от 43-годишен турски водач е изпреварил колоната от чакащи автомобили и е спрян.

Ирански шофьор се опита да подкупи полицай на АМ „Марица“

С цел да не бъде отбиван и да продължи движението си към ГКПП „Капитан Андреево“, той е направил опит да подкупи младши полицай с банкнота от 10 евро, при което е последвало задържането му.

По същото време колегата му младши автоконтрольор е спрял камион за същото нарушение. 65-годишният турски водач му е подал 50 евро, за да изпревари наредените на опашката коли.

Третият опит е осъществен на същото място. 41-годишен турски водач на влекач се е опитал да подкупи отново униформен. Подкупът е бил 15 евро и опитът отново неуспешен. 

Серията от предлагащи подкуп турски водачи не е спряла и на следващия ден. 32-годишен шофьор на влекач е предложил 5 евро на полицай, за да изпревари колегите си от опашката.

Последвало е и неговото задържане. Пробите и на четиримата водачи са отрицателни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня