Задържаха хасковлия за кражба, неизвестни тарашиха в 4 села и Свиленград
Задържаха хасковлия за кражба, неизвестни тарашиха в 4 села и Свиленград / netinfo

19-годишен хасковлия е задържан за кражба, съобщиха от полицията. Вчера младежът е задържан след постъпила жалба от 54-годишна продавачка в РЕП до Автогара - Хасково, че е извършена кражба на мобилния й телефон. След подадения сигнал е установен познатият на органите на реда хасковлия. Също за кражба в свиленградския арест са трима мъже на 27, 30 и 37 от село Долно поле, Хасково и село Пъстрогор. Местните полицаи ги заловили в момент на кражба на кабел в близост до язовир "Малкоча" край Харманли. Образувано е досъдебно производство.

Още три кражби са регистрирани през денонощието. Първата от тях е на 280 литра трансформаторно масло, откраднато от помпена станция на ВиК - Хасково, намираща се в село Нова надежда.

Втората е на 2 зърнотоварача от свиленградското село Момково, откраднати чрез разбиване входните врати на складово помещение на земеделска кооперация.

Последната регистрирана кражба е на 50 бутилки бира и 5 енергийни напитки от хладилна витрина на заведение в близост до МБАЛ - Свиленград. Крадците са проникнали в помещението, след като са срязали метален синджир.

По трите случая са образувани досъдебни производства.