/ Дарик Хасково
Задържан мъж за убийство в Гърция
102072
Задържан мъж за убийство в Гърция
  • Задържан мъж за убийство в Гърция
33-годишен хасковлия е арестуван за убийство, извършено миналата година в Гърция, съобщиха на брифинг днес директорът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков и заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев.

Българин е задържан за убийството на бизнесмен в Атина

Става въпрос за убийството на бизнесмена Янис Макрис, който е разстрелян в колата си на 31 октомври 2018 г. Тогава, като извършител е арестуван 31-годишният хасковлия Серафим Райчев, брат му е обявен за издирване. 

Дарик Хасково

"Арестът е станал на 26 юли в центъра на Хасково при спецоперация", съобщи директорът на ОД на МВР Ангел Цанков. "В операцията участваха сили на ГД "Национална полиция" - специализирано звено "Кобра, сектор "Издирване", ГД "Борна с организираната престъпност" и служители на полицията в Хасково.

При предварителното наблюдение на лицето, беше установено, че същият пребива в жилище, използвано от единия от родителите му и беше направено изучаване, при което бяха взети всички мерки, за да не пострадат случайни лица. Самото задържане протече без усложения", допълни Ангел Цанков.

Българинът, обвинен в убийство в Атина, отрича да е виновен

По думите на Цанков, мъжът няма криминално досие. "Гръцките власти издирват хасковлията, като съизвършител на убийството", съобщи заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев.

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” наложи Хасковският окръжен съд на 33-годишния Милен Райчев, издирван за убийство в Гърция.

Пред съда, той поиска домашен арест. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Чуйте повече в звуковия файл