/ Дарик радио, Хасково

За трети пореден път на сесия хасковския общински съвет отхвърли днес искането за дългосрочен кредит от 10.4 млн. лв. за ремонт на стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“.

Кметът на Хасково: Ще провали ли Общинският съвет възможността за ремонт на стадион „Младост“ и зала „Дружба“?

Предложението е на кмета Добри Беливанов, като този път обаче, докладната бе внесена не от нега, а от група общински съветници. Председателят на СГ на ГЕРБ Антон Иванов от трибуната ги определи, като „наемници на кмета” и заяви, че внесена по този начин докладната противоречи на Закона за общинския дълг.

Исмаил Исмаил от ДПС, който е сред вносителите, контрира, че дали е незаконосъобразно може да се произнесе единствено компетентният съд.

Община Хасково ремонтира дворовете на 3 училища с близо половин милион лева

Георги Пеев от Коалиция „За Хасково“ обвини кмета Беливанов, че подобно предложение цели да внесе интрига в Общинския съвет, като за същото обвини и председателя на местния парламент Таня Захариева, допуснала докладната до дневния ред.

При гласуването 12  от съветниците подкрепиха предложението, 14 гласуваха „против“, а 10 - „въздържал се“ и докладната за трети пореден път бе отхвърлена.