КРИБ, Хасково
КРИБ, Хасково / Дарик радио
21 фирми от област Хасково получиха тази година наградите на КРИБ за социално отговорни партньори на местната власт. Номинации направиха 5 общини- Хасково, Свиленград, Тополовград, Ивайловград и Минерални бани.

КРИБ връчи и 3 специални награди. Получиха ги хасковското дружество „Скай Монт“- компания, която подпомага устойчивото развитие и внедрява иновативни материали и технологии в производството си; ЕТ “Мирослав Хусков“, с. Плевун за развитие на екологичен и селски туризъм и „БИД“ ЕООД, Димитровград за осигурена устойчива заетост на хора с увреждания за преодоляване на социално-икономическата им изолираност. Отличията им бяха връчени от зам.-председателя на КРИБ проф. Николай Вълканов.

КРИБ, Хасково
Дарик радио

Проф. Вълканов връчи грамотите и на номинираните от общините фирми.

Община Хасково:
1.            „Скай Монт“ ЕООД
2.            „Еском“ ООД
3.            „Каменица“ АД
4.            „Алфа и зет България“ ЕАД
5.            „Аида Тур“ АД
6.            „Донидо машин индъстри“ АД
7.            „ПИМ“ ООД
8.            „Родина Хасково“ АД
9.            „Делена ДД“ ЕООД
10.          „Финакорп“ ООД
 
Община Свиленград:
1.            Винарска изба „Катаржина Естейт“
2.            Месокомбинат „Бурденис 93“ ООД
3.            „Клас“ ООД
4.            „Гейминг Планет Ентъртеймънт“ ЕАД
 
Община Тополовград:
1.            „Каолин“ АД– Обогатителна фабрика, с. Устрем.
2.            „Югоизточно държавно предприятие Териториално поделение – Държавно ловно стопанство Тополовград
3. „Роза импекс“ ООД, Пловдив
 
Община Ивайловград:
1.            ЕТ “Мирослав Хусков“, с. Плевун
2.            „Лимера – ГИП“ ЕООД с.Плевун
3.            „Интер Таб“ ООД, Пловдив
 
Община Минерални бани:
1.            „Профилактика, рехабилитация и отдих“ ЕАД, София
 
Гости на церемонията бяха: Хюсеин Ергани, генерален консул на Република Турция в Пловдив, Реджеб Зъпкънкурт-  Президент на Одринската търговско промишлена палата, народните представители Виолета Желева и Никола Динков. Лекции, презентации, изследвания и анализи за икономическия потенциал на регион Хасково представиха Георги Харизанов от Института за дясна политика, Петър Ганев - старши икономист в Института за пазарна икономика, Георги Стоев- мениджър в изследователската и консултантска компания Индъстри Уоч и Пламен Панчев- председател на Управителния съвет на Клъстер „Тракия икономическа зона“АД.

КРИБ, Хасково
Дарик радио

Изследването „Регионални профили: показатели за развитие” представи икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика. За успеха на „Тракия икономическа зона” и нейното разширяване, както и на бъдещите технологии в индустрията – „Тракия Тех” говори Георги Стоев, управляващ партньор в „Индъстри Уоч”. Акцент в представянето на Георги Харизанов от Института за дясна политика бе „Политическата картина на Балканите от гледна точка на Хасковския регион и политическата рамка на настоящото управление по отношение на икономиката и бизнеса“. Резултати от изследване представи Пламен Панчев, председател на Управителния съвет на „Клъстер Тракия – Икономическа зона”.

КРИБ, Хасково
Дарик радио

Участниците в церемонията, гостите и отличените фирми от името на домакините- община Хасково, приветстваха заместник-кметът й Евгени Консулов и председателят на КРИБ-Хасково, учредител на наградите, Стефан Димитров. Той обяви, че за първи път тази година регионалната структура на Конфедерацията е присъдила награда и за кмет на община. Тя е за кметът на Хасково Добри Беливанов, който не присъства на церемонията и затова грамотата ще му бъде връчена при удобен повод.

За пета поредна година Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България връчи наградите- грамоти за Хасковска област за “Социално отговорна компания – партньор на община”. За първи път церемонията бе организирана през 2013 г., когато 6 общини от Хасковска област номинираха 30 дружества, като свои социално отговорни партньори за 2012 г. През 2014 г. бяха наградени 35 дружества, през 2015 г. общините отличиха 40 компании, социално отговорни партньори на общините в област Хасково за 2014 г. През 2016г. бяха наградени 33 компании, доказали своята социално отговорна политика през 2015 г.