В Хасково и Димитровград гласуваха за депутати в Руската Дума
В Хасково и Димитровград гласуваха за депутати в Руската Дума / Областна администрация-Хасково

Избори за депутати в Руската Дума се проведоха днес в Областна администрация-Хасково. Държавната администрация съдейства на посолството на Руската Федерация у нас и осигури възможност на живеещите в Област Хасково руски граждани да упражнят правото си на глас.

Парламентарните избори в Русия са на 18 септември. С разрешението на Централната избирателна комисия на Федерацията обаче се дава възможност на живеещите тук руски граждани да гласуват преди изборния ден, обясни Кирил Рънза, съветник по културните въпроси в посолството на Русия. Той и аташето по културните въпроси в посолството д-р Константин Емелин лично присъстваха на гласуването.

В Хасково и Димитровград гласуваха за депутати в Руската Дума
netinfo

В Хасково, Пловдив, Пазарджик и Смолян живеят над 600 руски граждани. За всички тях е осигурена възможност да гласуват. В изборния 18 септември ще се гласува също. Тогава вота си ще упражнят живеещите в останалите големи български градове. Днес преди обяд избори се проведоха и в Димитровград. Активността и в Хасково и в Димитровград е много висока, което ни радва, сподели Кирил Рънза.