В Бодрово прочетоха всички книги от библиотеката. Съветници им дариха 230 тома
В Бодрово прочетоха всички книги от библиотеката. Съветници им дариха 230 тома / DarikNews, Архив
В Бодрово прочетоха всички книги от библиотеката. Съветници им дариха 230 тома
69726
В Бодрово прочетоха всички книги от библиотеката. Съветници им дариха 230 тома
  • В Бодрово прочетоха всички книги от библиотеката. Съветници им дариха 230 тома

230 книги дари общинският съвет на Димитровград на читалище „Бодрост – 1885” в село Бодрово. Литературата бе събрана в дарителската акция, инициирана от секретаря на комисията по култура Калина Монева. В края на ноември тя призова съветниците да донесат книги от личните си библиотеки за тази в Бодрово, след като на общоселско събрание бодровци се оплакали, че са прочели целия наличен фонд. Благодарствено писмо до председателя на общинския съвет, чрез който благодарят на всички дарители са изпратили от читалището до съветниците.

2 200 тома бе фондът на библиотеката му до момента, а регистрираните читатели- близо 100 от около 200 жители на с. Бодрово, съобщи секретарят Христина Ангелова. Основни проблеми за селото си остават липсата на вода и редовен превоз, коментира кметският наместник Маргарита Иванова.

В Бодрово прочетоха всички книги от библиотеката Съветници им дариха 230 тома
netinfo

 

Бодрово е единственото село в община Димитровград, което има 5 църкви и параклиси и няма дори кръчма. Магазините затварят в 17 ч., пощата идва 3 пъти седмично, интернет няма и така единственото разнообразие за жителите му са читалището и книгите, разказват хората. Чуйте още в звуковия файл.