/ iStock/Getty Images
Автопаркът на "Тролейбусен транспорт" ЕООД в Хасково бе попълнен с пет нови изцяло рециклирани коли. Тролеите тръгват от 23 март по двете маршрутни линии в областния център.

Ръководството на общината и на дружеството представи с пробно пътуване задвижваните с електричество бусове. "Отне ни 3 месеца от вземането на решение в Общинския съвет до доставката на превозните средства.

ПУДООС ще финансира осем проекта в община Хасково

С тях общественият транспорт в града ни ще стане по-добър и по-чист", каза кметът Станислав Дечев. "Стойността на тролеите с марка "Шкода" е 150 000 лева за петте коли", уточни управителят на "Тролейбусен транспорт" Албен Манджуков.

По негови думи, цената на билета за еднократно пътуване остава 80 стотинки, вероятно е да бъде осъвременено разписанието. "Две от колите са хибридни и с дизелов двигател, което ще позволи удължаване на маршрута на линия 308 в Източната индустриална зона", добави той.

Екстри на новия превоз са платформите за инвалиди и дисплеите с маршрута и следващата спирка, като предстои от месец май да бъде качен и софтуер за гласово съобщаване на тези данни.
БТА