Стефан Димитров, Свиленград
Стефан Димитров, Свиленград / Дарик радио-Хасково
Стефан Димитров и Николай Ненчев в Свиленград: Популизмът не дава решения
92995
Стефан Димитров и Николай Ненчев в Свиленград: Популизмът не дава решения
  • Стефан Димитров и Николай Ненчев в Свиленград: Популизмът не дава решения
За диалогичност и дипломатичност по темата за сигурността на страната се обяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев на среща в Свиленград. Сигурността на страната бе акцент в срещата на кандидатите за народни представители от коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“ за област Хасково в Свиленград. Ненчев заяви, че е пристигнал в граничната община, за да подкрепи водача Стефан Димитров и останалите от листата и да отправи своето послание, че тази тема не бива да се използва с предизборни цели.

Като министър винаги съм се стремил към добросъседство и сътрудничество, към търсенето на диалог и дипломатично решение, за да запазим тези райони. Никога няма да чуете от мен, а не сте и чували дума на агресия, дума на противопоставяне. Тези „патриоти“, които сега надуват бузите и заплашват как трябва да затворим границата, трябва да изпратим армията. Агресията обаче, ще породи нова агресия. Хората да го казала: кръвта кръв не измива. Изключително съм обезпокоен от това, което се случва, каза в Свиленград Ненчев. И призова за разумен и мъдър избор. Повярвайте ми, от това как и какво ще изберем на 26 март, зависи каква ще е България в следващите 10 години, посочи той. Виждам, че се подготвя един зловещ сценарий, но не знам сценаристите и актьорите в този театър, дали си дават сметка в какво ни вкарват, но белята може да е много голяма. Вярвам в мъдростта на българина, вярвам в безпогрешната му интуиция и усет и се надявам, че ще имаме дясно центристско управление, каза още Николай Ненчев. Популизмът не дава решения. Национал популизмът пречи на държавността, категоричен бе Николай Ненчев в Свиленград.

Той припомни, че по негово предложение законът бе променен и с негова заповед, като министър, армията охранява границата.
Първият в листата за регион Хасково Стефан Димитров припомни, че като министър Ненчев върна военни имоти на Хасково и Димитровград. Общините да ги използват разумно, рационално и в полза на хората, пожела Ненчев.
Чуйте още в приложения файл.