Разходка на голямо куче без намордник = 100 лева глоба
Разходка на голямо куче без намордник = 100 лева глоба / снимки: Дарик Варна
Две площадки, специално предназначени за разходка на кучета, са изградени в парк „Кенана” и на „Ямача”. Това съобщи за Дарик радио- Хасково, шефът на „Екопрогрес” Щерю Янев. Обособяването на двата съществуващи терени е по искане на граждани и общински съветници.

Алеята за разходка на кучета в района на парк „Кенана” се намира в близост до бившето лятно кино и по-точно там където навремето се е намирала старата клетка на мечката. Тази клетка е била вкопана в земята. Направена е била с подходящ релеф, дънери, без покрив. Хората са наблюдавали мечката отгоре. След изграждането на зоопарка, клетката не се използва. Теренът на „Кенана” вече е ограден, предстои само да бъдат поставени кошчета, в които стопаните на кучета, би трябвало да изхвърлят, „отделяното” от домашните им любимци, по време на разходките. Алеята за разходка на кучета на „Ямача” се намира от северната част от стадиона.

За пореден път от „Екопрогрес” поставиха срока „до няколко дни” за отварянето на част от кучешкия приют. Този път най-вероятно този срок действително ще е такъв. Вече са монтирани и готови клетките за летния сектор за  бездомните кучета, остава само изграждането на ВиК-канализация и приютът ще заработи, категоричен е Щерю Янев.