След убийството на Мурад хасковлии настояват за промени в НК
След убийството на Мурад хасковлии настояват за промени в НК / netinfo

За промени в Наказателния кодекс, с които да се осигури възможност, за престъпленията на малолетни лица да се търси наказателна отговорност от родителите им настояват хасковлии.

Искането им се съдържа в подипска в памет на 8-годишният Мурад Мустафов, за чието убийство призна 9-годишния Асен Андреев. В момента той се намира в дом за малолетни в Пловдив. Срещу него няма повдигнато обвинение, тъй като е малолетен и не може да носи наказателна отговорност.

Подписката бе инициирана от Йорданка Йорданова, която притежава хранителен магазин в квартал “Хисира”, където живее семейството на убития Мурад.

Освен за промени в НК, подписалите се над 500 хасковлии настояват да се осигури общинско жилище за семейството на Мурад, което в момента живее в една стая.

Йорданка Йорданова представи подипската на членове и експерти от парламентарна комисия по жалби и петиции, които днес приемат граждани от Хасково.

Те увериха че, исканията ще бъдат разгледани от юристите на комисията и за становището им хасковлии ще бъдат информирани до месец.