Син съветник ще коалира Атака и ГЕРБ предизборно ?
Син съветник ще коалира Атака и ГЕРБ предизборно ? / netinfo

За обща кметска кандидатура на ГЕРБ и Атака в Хасково ще работи смененият със заповед на главния секретар на СДС бивш секретар на общинската синя оргатизация Иван Александров. След заповедта на Пламен Радонов, в резултат на която местната стуктура беше оглавена от Янко Велев, а предишният председател Кристиян Якимов и цялото общинско ръководство бяха отстранени, Иван Александров обяви, че замразява членството си в СДС.  Днес той заяви, че ще се върне в синята партия само след отстраняването на главния секретар.

Според Иван Александров ръководната рокада в Хасково може да бъде обяснена с изявленията на членове на НИС, които през последните дни анонсират, че СДС ще подкрепи ДПС на предстоящия местен вот. Не сме съгласни СДС да застава зад партия от управляващото мнозинство, още повече че вече 6 години сме опозиция на тази партия, се казва в разпространена днес декларация, подписана от Иван Александров и още 8 поддръжници на бившия хасковски син лидер Кристиян Якимов. Якимов обаче не е подписал декларацията и не присъства на представянето й пред журналисти.

Иван Александров, който е и общински съветник заяви, че сътрудничеството между ГЕРБ и Атака е логично, защото са опозиционни партии, нямат местни депутати в този мандат и са против сегашния кмет на общината Георги Иванов и ДПС. По информация на Иван Александров Недялко Вапцаров е най-вероятната номинация на Атака за градоначалник. Във вторник ГЕРБ ще обяви две номинации за кмет на Хасково, които ще бъдат предложени на Изпълнителната комисия на партията за окончателно решение. Очаква се единият номиниран да бъде Антон Иванов.