Р. Йовчева поздрави музейните специалисти за празника
Р. Йовчева поздрави музейните специалисти за празника / netinfo
Поздравителни адреси до всички музейни специалисти от Хасково, Харманли, Димитровград и Свиленград изпрати Областният управител Райна Йовчева.

“През 2008-а година се навършват 30 лета, откакто за пръв път музейните специалисти честват свой професионален празник. Тази годишнина прави тържествата по случай Деня на музейното дело сега още по-значими. И ако в Древна Гърция музеите са били мястото, храмът, посветени на музите, то днес те са храмове, събрали паметниците на националната ни културна идентичност”- се казва в поздравителните адреси.

„ Да си близо до историята, да я изучиш, съхраниш и популяризираш, е призванието на музейните специалисти. Това обаче е и огромна отговорност. Убедена съм, че сега е времето, когато все повече всеки ще има потребност да отвори вратите на музеите, да се вгледа още веднъж в своето минало и после да разкаже за него на света.”- пише още Райна Йовчева, която пожелава на работещите в музеите ивсеки ден да срещат все нови лица в техните “храмове на историята”.