Променят разписанието на автобусите Хасково - Димитровград
Променят разписанието на автобусите Хасково - Димитровград / Областна администрация-Хасково

Промяна в маршрутните разписания по автобусната линия Хасково – Димитровград прие днес Областната комисия по транспорт с председател заместник-областният управител Валентин Ангелов.

Новостите са съобразени с промяната в пътникопотока през последните години и са направени от общините Хасково и Димитровград. Идеята е в пиковите часове- от 6 до 18 часа, автобусите между двата града да се движат на 15 минути, от 18 до 19 часа- на 20 минути, а от 19 до 22,30 часа- на 30 минути. Общо между двата града дневно се правят 59 курса.

Променят разписанието на автобусите Хасково  Димитровград
netinfo

Промяната ще влезе в сила след като областният управител Станислав Дечев утвърди новите маршрутни разписания и възложи на общините изпълнението им. Ангажимент на местните администрации е да информират гражданите за промените.

С тези разписания до голяма степен ще се разреши проблемът с т.нар. нелегални таксита, коментираха членове на Областната комисия по транспорт.

 

Те гласуваха още промяна в разписанието на автобусна линия Велико Търново- Крумовград. По предложение на Областна администрация- Кърджали автобусът от и за Велико Търново вече ще спира и в Хасково. До сега тази линия е имала спирка само в Димитровград. Идеята бе приета единодушно от членовете на комисията. С нея на практика се отваря още една транспортна възможност за пътниците от Хасковска област към Северна България.