/ БГНЕС
51 са предадените през ноември на съд от районната прокуратура в Хасково, съобщават от държавното обвинение. Издадени са 23 обвинителни акта срещу 24 лица, 16 споразумения, с които е реализирана наказателната отговорност по отношение на 17 лица и 10 предложения за налагане на административно наказание срещу 10 лица. От тях бързите производства са 14 на брой срещу 14 лица.

Районен съд Хасково: Домашен арест за рецидивистка, хваната с наркотици

В Районен съд-Хасково са внесени и 3 дела срещу 4 лица с прокурорски акт за престъпления срещу личността- за изнасилване и за телесни повреди, включително и спрямо полицейски служител. Най-много - 22 са делата за общоопасни престъпления, сред които са причиняване на катастрофи, шофиране в нетрезво състояние, държане на наркотични вещества.

Оставиха в ареста иранците, задържани със 712 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево

11 дела са за престъпления против собствеността - кражби, измами, длъжностно присвояване, като две са за престъпления против стопанството. 5 дела са за престъпления против брака и семейството - за неплащане на издръжка и за незаконно съжителство с непълнолетно лице.

Едно дело е за престъпление, накърняващо правата на носителите на авторското право и сродните му права, информират от Районна прокуратура-Хасково.