/ iStock/Getty Images
Пратка от близо 20 кг хероин беше задържана при съвместна акция на територията на ГКПП "Капитан Андреево"
Прокуратурата привлече като обвиняеми двама чужди граждани за контрабанда на хероин за 1 288 300 лв., съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Иззеха над 17 кг хероин в хладилна чанта на Капитан Андреево (СНИМКИ/ВИДЕО)

С определение на Окръжен съд-Хасково, от 23 август, спрямо единия обвиняем е взета мярка за неотклонение „задържане под стража". Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо другият обвиняем.

Агенция "Митници"

На 19 август,на ГКПП-Капитан Андреево, при съвместна акция на митнически служители от Митнически пункт-"Капитан Андреево", Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и служители от Регионалното звено „БОП“-Хасково и ОД на МВР-Хасково, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково, са открити  близо 20 кг хероин.

104 кг хероин заловени на турско-българската граница в български ТИР


Наркотичното вещество е намерено в естествени кухини във вратите на автомобил, с немска регистрация, управляван от немски гражданин Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август, на влизане от Турция.

При щателна митническа проверка, в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника, са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин.

Намериха близо 4 кг хероин в БМВ на Капитан Андреево

На 24 август, като съпричастен към трафика е задържан и турски гражданин. Общото количество на иззетото наркотично вещество е 19.820 кг - 19 820 грама. По цени на съдопроизводството хероинът се оценява на 1 288 300 лева.

Агенция "Митници"

За горепосочените престъпления се предвиждат наказания - лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв.

Преди около месец на съвместен брифинг ръководствата на ОД на МВР-Хасково, Агенция „Митници“ и Окръжна прокуратура-Хасково отчетоха поредица от успешни акции, при които след разкриване на наркотичното вещество на митническия пункт, се провеждат оперативни действия, водещи до разкриване на получателя на пратката.