Приемат бюджета на Хасково за 2017 година
Приемат бюджета на Хасково за 2017 година / Дарик радио, Хасково, Архив

Общинският съвет на Хасково провежда днес първото си за 2017 г. заседание. 23 са докладните записки, включени в проекта за дневен ред. Под № 5 е предложението за общинския бюджет на Хасково за 2017 г., който е в размер на 57 738 178 лв.

Съветниците ще приемат също Програма за управление на общинската собственост, както и отчет за дейността на местния парламент от юли до декември миналата година. Отписване от регистрите на Община Хасково на задълженията с изтекла давност на физически и юридически лица предлага кметът Добри Беливанов .Той е вносител и на докладна за приемане на Правилник за организацията и дейността на общинския Младежки център, както и на предложение за откриване на Народен оркестър-Хасково.

Председателят Таня Захариева предлага за почетен гражданин на Хасково да бъде избран дългогодишният свещеник в Хасково и бивш архиерейски наместник отец Антоний. Отец Антоний е най-възрастният свещеник, с най-дълга служба в областта. И като духовник, и като личност се ползва с изключително голямо уважение в града, мотивира се в докладната записка Таня Захариева.