/ БТА
38-годишният мъж е бил издирван в Германия за трафик на наркотици
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем Р.Е. (38 г.), гражданин на Германия, роден в Иран, за трафик на високорискови наркотични вещества – опиум с тегло 8,856 кг, на стойност 212 544 лв., и метамфетамин с тегло 110 грама, на стойност 2640 лв., през граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от държавното обвинение.

Общата стойност на наркотичните вещества е 215 184 лева. Р.Е. е обвинен и за шофиране на лек автомобил след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метафетамин, установена след тест.

Иззеха недекларирана валута за над 1 млн. лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)


На 29 септември на пункта за влизане от Турция в България пристигнал лек автомобил, управляван от обвиняемия. Спрямо него е имало издадена европейска заповед за арест от съдебните власти на Германия, които го издирвали за трафик на наркотични вещества. При митническата проверка в стените на хладилна чанта в автомобила било открито наркотично вещество, което при полеви наркотест е реагирало на опиум. В автомобила било намерено и друго вещество, което реагирало на метамфетамин. Р.Е. не е притежавал шофьорска книжка.

Нов рекорд: Откриха недекларирана валута за над 1,7 млн. лв. на „Капитан Андреево“

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като днес Окръжна прокуратура – Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, се уточнява в съобщението.

В края на юни 2021 г. отново на "Капитан Андреево" митничари откриха в автомобил на 33-годишен германски гражданин 27 килограма опиум на стойност 1 620 000 лева.