/ netinfo
Панаир на занаятите стартира в Димитровград по повод празника на града и ще продължи до 2 септември, когато ще бъде чествана 71-годишнината му. Организатори са читалище „Звездица-2003“ и Дружеството на димитровградските дърворезбари "Свети Спиридон".

Всеки ден между 16 и 22 часа български майстори и творци от Димитровград, Хасково и Габрово представят своите произведения по алеята към парк „Марица”, вляво от сцената до общината.

Панаир на занаятите откриха в Димитровград
netinfo

В панаирните дни посетителите могат да разгледат и да закупят изделията на утвърдени димитровградски майстори – дърворезбите на майстор Георги Георгиев,  авторската керамика на майстор Иво Господинов и Тони Господинова, уникалните сувенири от вълна на майстор Катерина Тончева. В панаира се представят още Цанка Стоянова със своите български сувенири от дърво, Христо Тилев с макети на къщички и Галя Господинова с детски играчки и сувенири от плат.

Панаир на занаятите откриха в Димитровград
DarikNews

Панаирът на занаятите представя и голямо разнообразие от авторски бижута от камъни, естествени материали, бижутерска смола и глина, представени от майсторите Таня Текнефезова, Антония Христозова, Дора Тодорова и Ива Димитрова.

Панаирът на занаятите в Димитровград с награда "Златен шев"
netinfo

През петте дни на панаира са предвидени и символични демонстрации. Атракция за децата са работилничките, в които могат да се докоснат до българските занаяти, като изработят сувенир с помощта на майсторите.