/ NOVA NEWS
Прокуратурата извършва разследване по бързо производство за недекларирана валута от двамата турски граждани за 148 642 лева, съобщиха от обвинението.

Откриха недекларирана валута за 136 908 лв. на ГКПП „Капитан Андреево“ (СНИМКА)

На ГКПП "Капитан Андреево", рано тази сутрин, за излизане от България в посока към Турция, пристигнал автобу, с румънска регистрация, управляван от турския гражданин на 32 г.

Агенция "Митници"

Като втори шофьор на автобуса пътувал мъж на 52 г., турски гражданин. Митническите служители извършили проверка на превозното средство, като на две места във фабрични кухини във въздуховодите, във вътрешността на автобуса, били открита два пакета.

При отваряне на първия, митническите служители намерили 40 000 евро, а във втория още 36 000 евро. Откритата валута е с обща българска равностойност около 148 642 лева.

Откриха недекларирана валута за 211 065 лв. в камион на ГКПП „Капитан Андреево“

Двамата водачи на автобуса обяснили, че парите са техни. Автобусът е пътувал по редовната линия от Румъния за Турция през България. По случая е образувано бързо производство.

Агенция "Митници"

Шофьорите на автобуса са задържани за 24 часа и в момента се извършват действия по разследването под надзора на прокуратурата.