Велин Балкански, заместник-кмет
Велин Балкански, заместник-кмет / Дарик Нюз, Архив
глоби Велин Балканск
92535
глоби Велин Балканск
  • глоби Велин Балканск
Минимум 100 лева може да стигне глобата за неправилно паркиране в Хасково. Предложението за драстично увеличение на санкцията ще внесе заместник -кметът на Хасково Велин Балкански и е основно заради снегопочиставнето.Новината той съобщи лично в регионалната програма на Дарик радио – Хасково тази сутрин. Според зам.-кмета и тази зима неправилното паркиране по основни булеварди и улици значително е нарушило процеса по качествено снегопочистване. Той съобщи че по време на тежките зимни условия са издадени 100 фиша за неправилно паркиране по булеварди и улици. Санкцията в момента е в размер на 30 лв. 

Велин Балкански съобщи още, че за недобре свършена работа ще бъдат глобени и двете фирми, които са отговаряли за чистота, по време на усложнената зимна обстановка. Припомняме, в края на миналата година, изтече договорът за сметопочистване и сметоизвозване с едната фирма и се сключи договор с нова. Докато ръководствата на двете фирми се разберат , зимната обстановка се усложни и градът беше залян от боклуци. 

Снегопочистващата фирма обаче, според зам.-кмета Балкански си е свършила добре работата и няма да бъде санкционирана.Заместник градоначалникът съобщи, че се обсъжда идеята средствата за снегопочистване, които отделя общината да бъдат увеличени. Интервюто с Велин Балкански чуйте в приложения файл: