/ ThinkStock/Getty Images
Той е шофирал под въздействието на канабис, амфетамин и метамфетамин
Районната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем мъж на 39 г., превел през границата на страната от Турция в България двама сирийски граждани - баща и дъщеря, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от обвинението.

Заловиха голяма група мигранти край Нова Загора (СНИМКИ)

Той е използвал за това лек автомобил с български регистрационен номер. Спрямо него е повдигнато и обвинение, за това, че по същото време и място управлявал автомобила след употреба на наркотичните вещества - канабис, амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство.

Установено е, че на 10 февруари, обвиняемият като водач на автомобил пристигнал на ГКПП "Капитан Андреево" за влизане от Турция в България.

При извършена проверка в колата, в специално пригоден тайник под задната седалка, са били открити двама чужди граждани без паспорти и без разрешение за влизане в страната.

Заловиха мъж, превозвал мигранти в района на АМ „Тракия“

Те били баща и дъщеря, сирийци. Обвиняемият бил тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, което отчело употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин.

По делото се извършва активно разследване. Съдът е определил мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо него. Определението на Районен съд-Свиленград подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Хасково.