Хасковски театър
Хасковски театър / Дарик радио, Архив
Опашка за билети от хасковските театрални празници
93798
Опашка за билети от хасковските театрални празници
  • Опашка за билети от хасковските театрални празници

Стартира продажбата на билети за постановките, включени в афиша на тазгодишните театрални празници в Хасково. 11 спектакъла са включени в програмата на 12-то им издание, което стартира официално от 12 юни и ще продължи до 18 юни. “Театър, обичам те” е мотото им, съобщи в студиото на Дарик директорът на хасковския театър “Иван Димов” Стелиян Николов.

За първи път във финансирането на празниците участва и министерството на културата. С подкрепата и на община Хасково билетите за спектаклите са на промоционални цени от 3 лв. до 7 лв.

На 12 юни програмата им стартира с “Малко комедия” от Чехов на Театрална къща Viva Arte и театър “А. Будевска” – Бургас, с участието на Калин Врачански, Койна Русева и Асен Блатечки.

На 13 юни на хасковска сцена ще гостува Мариус Куркински с автрския си моносектакъл “Черното пиле”.

За 14 юни е предвидено илюзионното шоу на младия маг Веселин Долмов – Арсен с мотото “Арсен меджик шоу”. Младежки театър “Н. Бинев” гостува на 15 юни с “Иванов”от Чехов, а на следващия ден- 16 юни, пловдивският театър със спектакъла за възрастни “Вграждане”.“Приятели” на варненския театър “Ст. Бъчваров” ще се играе също 16 юни, а на следващия ден гостува “Театър Азарян” със “За теб” от Яна Борисова.

Премиерата “Свалячи” от Елин Рахнев на хасковския театър е на 18 юни с участието на Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро и Мариела Топалова.

Детските представления започват на 11 юни с премиерата “Карлсон и Дребосъчето”. На 17 юни пловдивският куклен театър ще представи “Разбойническа приказка”, а на следващия ден на пл. Свобода- “Мечо Пух”. Детските представления в програмата на хасковските театрални празници са със свободен вход, уточни Николов. Радвам се, че в 9 ч. тази сутрин, когато касата на театъра отвори, пред нея имаше опашка от желаещи да закупят билети за постановките от афиша на празниците, каза още той в студиото на Дарик. Чуйте го в приложения файл.