Областна администрация-Хасково
Областна администрация-Хасково / Областна администрация, Хасково
Стратегията за възпитателната работа в образователните институции обсъдиха днес в Областна администрация-Хасково представители на МОН, на регионалните управления по образованието от Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик и Смолян, преподаватели и възпитатели от региона. Домакин на форума бе началникът на хасковското управление Христина Боева.

Областна администрация-Хасково
Областна администрация, Хасково

Дискусията бе открита от заместник-областния управител на Хасково Стефка Здравкова. Тя сподели: „Дисциплината, възпитанието, израстването на едно дете, всъщност е отговорност на семейството. Училището само може да надгради характера, да образова и да помогне на детето за реализацията му. Но както знаете, това е вечен спор и прехвърлянето на отговорности върху училището и възпитателите нито е от вчера, нито ще спре днес. Ние с Вас няма как да влезем във всяко семейство и да убедим родителите, че те са тези, които възпитават деца и задават житейските модели. Но можем да направим много, защото освен родители, сме и държавници. Имате моята пълна подкрепа и като представител на изпълнителната власт и като родител“.

Областна администрация-Хасково
Областна администрация, Хасково

Стратегията за възпитателната работа в образователните институции бе представена от проф.Лефтерова от ПУ “Паисий Хилендарски“ и съветника на министъра на образованието Мария Семерджиева.
 
На 19 ноември документът ще бъде представен на национална среща в София и ще бъде публикуван на страницата на МОН.